Пет нови изследвания с хора потвърждават ползите на Well Trim® Ultima

Пет нови изследвания с хора потвърждават ползите на Well Trim® Ultima

Фокус върху пет нови клинични изследвания с хора със Sensoril®, най- продавания екстракт от ашваганда и основна съставка в патентованата формула от серия Отслабване на Amazon PowerMax, Well Trim® ULTIMA

Нутрагенезис обявява, че Sensoril®, патентования екстракт от ашваганда, е обект на 5 нови клинични изследвания с хора, оценяващи обширните му здравословни ползи.

21 Март 2013 Brattleboro, VT (PRWEB)

 Natreon INC и Nutragenesis LLC са горди да обявявт, че Sensoril®, най-продаваният в Северна Америка екстракт от ашваганда, е обект на 5 нови клинични изследвания с хора. Изследванията са широко-обхватни в оценката си за обширните здравословни ползи на Sensoril®. Всичките пет изследвания са рандомизирани, двойно- слепи и плацебо контролирани.

Първото проучване е водено от изследователи от Университета в Питсбърг и оценява способността на Sensoril® да подобри паметта и психическата познавателна способност в клинични условия с пациенти, имащи краткосрочна памет и фокус.

Второто двойно- сляпо, плацебо контролирано изследване е проведено при мултицентрови клинични условия и оценява Sensoril® в третирането на Общо Тревожно Смущение (GAD). Общото Тревожно Смущение засяга приблизително 6.8 милиона американци, като жените са два пъти повече от мъжете. Неговите симптоми включват прекомерно притеснение и неспособност за отпускане.

Допълнително проучване изследва ефекта на Sensoril® върху ендотелната функция, когато се приема самостоятелно и в комбинация с Capros®, патентован екстракт от Индийско цариградско грозде. Обектите на това проучване са оценявани за липиден профил, възпаление (CRP), увеличение на глутатион, увеличение на азотния оксид и баланс на кръвната захар. Положителния контрол в проучването е известно статин лекарство, което наскоро е станало с общо приложение. Последните две изследвания дават оценка на сърдечно- съдовите промени при здрави субекти, подложени на различни видове стрес.

„Горди сме с резултатите на тези пет проучвания, които скоро ще бъдат публикувани, и ще споделим в близко бъдеще с нашите клиенти и индустрията”, казва др. Санни Раджу, Главен Изпълнителен Директор и Председател на Управителния съвет на Natreon INC. “Нашият ангажимент към изграждането платформата на изследователската и интелектуална собственост на Sensoril® в името на нашите клиенти и партньори е и винаги ще бъде наш първи приоритет.”

Др. Раджу добавя, че „Интелектуалната собственост на Natreon относно Ашваганда е обширна, включваща няколко американски и интернационални патента, които покриват екстрактите, произведени само от корена, с 3% минимално съдържание на уиданолиди и по- високо, и екстрактите, произведени от корен и листа с минимум 8% съдържание на уиданолиди и по- високо. Ние в Nutreon инвестираме много сериозно в интелектуална собственост и научни изследвания на нашите съставки и активно прилагаме патентните си права”.

Сузан Мак Ниари, Президент на Nutragenesis LLC, имащи ексклузивен лиценз за продажбите на  Sensoril® , добавя:”Резултатите от тези нови изследвания още повече потвърждават превъзходството на Sensoril® на пазара на Ашваганда. Като най- концентриран, мулти- патентован, абсолютно широкоспектърен екстракт от ашваганда с повече от десетилетие безопасна и ефикасна употреба в индустрията, Sensoril® е избор номер 1 при ашваганда екстрактите в брандовете фини диетични добавки по света”.

За Natreon: Natreon е 15 годишна Компания с централа в Ню Джърси, с разнообразно портфолио на научно изследвани и клинично тествани съставки от Аюрведа.

Sensoril® е защитен със САЩ патенти 6,153,198;  6,713,092 и 7,318,938; Европейски патент EP1569669 A2; и Канадски патент 2,508,478. Sensoril® е запазена търговка марка на Natreon INC.

За Nutragesis: Локализирана в долината на река Кънектикът в Южен Вермонт, Nutragenesis LLC е Маркетинг компания, търгуваща с разнообразни нутрацевтични продукти, отдадена на развитието и комерсиализацията на патентовани, научно изследвани, подпомагащи здравето съставки. Nutragenesis е ексклузивен търговец и маркетинг компания за  Sensoril®

За България правата за маркетинг и дистрибуция са делегирани на фирма Трипинг ЕООД- официален представител на Nutragenesis USA.

 


Изпратете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>