Amazon PowerMax

Amazon PowerMax въвежда нов стандарт в категория „отслабване“с представянето на цялостна и завършена хранителна стратегия за контрол на теглото и насърчаване на метаболитното здраве, която е изцяло съобразена с потребностите на модерния човек. Съвременния начин на живот има своите негативни отличителни белези като: перманентен стрес, лош хранителен режим, липса на физическа активност, прекомерна консумация на про- възпалителни, високо- гликемични и синтетични храни.  Резултатът е задаваща се катастрофа за общественото здраве. Днес затлъстяването има мащабите на епидемия свързаните с това здравословни проблеми като сърдечно съдови заболявания, диабет тип 2, ескалират лавинообразно.

Статистически данни показват, че затлъстяването води до 200-300% по-висок риск от смърт, в сравнение с хората с нормално тегло. Наднорменото ниво и телесните мазнини могат да намалят както качеството, така и количеството на живот при почти 2 от 3 ​​души. Затлъстяването е отличителна характеристика на  метаболитният синдром, който представлява  съвкупност от коварни патологични процеси, които ви поставят в значително увеличен риск от сърдечна болест, диабет, рак, инсулт и деменция. За да се обърне тази смъртоносна епидемия, се изискват по- агресивни мерки- още повече когато познатите до момента логически методи за контрол на теглото очевидно не дават резултат.

Не отдавна проф. д-р Юлии Обен (световно известен експерт по затлъстяване и метаболитен синдром) откри естествен натурален компонент който на базата на няколко рандомизирани клинични изследвания с хора показа повече и по- впечатляващи резултати за загуба на тегло в сравнение с всяко друго лекарство, хранително вещество или хормон в историята на медицината. Точно тази нова съставка с патентовано научно наименование Well Trim®IG (Igob 131®) е в основата на революционната серия“ Отслабване“ на Amazon PowerMax. Well Trim IG присъства в серията както в чистата му неподправена и клинично доказана доза, така и в две научно валидирани матрици, които предоставят комплекс от взаимно допълващи се механизми на действие съобразени с потребностите произтичащи от съвременния начин на живот.

Потребителите все по-често отхвърлят скъпите и несигурни лекарства и вместо това търсят безопасни натурални продукти извлечени от растения, които да им помогнат да контролират теглото си и да подобрят общото си и метаболитно здраве. Проблемът е, че колкото науката стига по-далеч с откриването и разработването на ефективни и безопасни решения, толкова повече потребителите нямат достъп до тях. В следствие на бурното развитие на индустрията с хранителни добавки е налице силно опорочаване на същата.  В повечето случай ползите и действията на хранителните добавки за отслабване са  единствено и само  агресивна и много често подвеждаща реклама, без каквато и да била доказателствена стойност, а много от тях са и небезопасни.

За да се разграничат истински значимите научни постижения в разработването на биоактивни съставки от хилядите предлагани добавки на пазара през 1989 г д-р Стивън Дефеличе основател и председател на „Фондация за нововъведения в медицината” (ФНМ), Кранфърд, Ню Джърси създаде термина „нутрацевтик” от думите nutrition (храна) и pharmaceutical (фармацевтичен). Според д-р Дефеличе, нутрацевтик може да се дефинира като „храна (или част от храна), която носи терапевтични или здравословни ползи, включително предпазване от и/или лечение на заболяване”. Претенциите за тези функции трябва  да почиват на  ясни и категорични доказателства, подкрепени с човешки клинични изследвания публикувани в международно-признати ,рецензирани научни издания. Простичко казано доказателствената стойност на тези продукти трябва да е същата като при лекарствата.

Фирма Трипинг, чрез собствената си търговка марка Amazon PowerMax има привилегията да е  част от избрана група търговци в световен мащаб, която да  въведе на българския пазар безпрецедентна серия от три мултипатентовани и клинично доказани, нутрацевтични продукта за отслабване и насърчаване на метаболитното здраве. Патентованите формули и защитените търговски марки са собственост на Icon Grup LLC, която е дъщерна компания на една от най-уважаваните фирми в индустрията, а именно NutraGenesis LLC. USA. Продуктовата серия е ярко изражение на съвременните научни постижения и обединява актуалните  тенденции  в  модерната наука, насочени към справянето с все по-нарастващата епидемия от затлъстяване и свързаните с това здравословни проблеми.

Всички съставки са патентовани, 100% натурални с растителен произход, FDA-GRAS стандартизирани за обща безопасност, GMP и KOSHER сертифицирани. За да се гарантира максимална потентност и чистота на съставките, са използвани последно поколение растителни пулулан капсули Plantcaps™ (патентована технология на Capsugel®) които обезпечават най-съществените претенции на продуктите, включително растителен произход, без консерванти, без глутен, без нишесте, без алергени,без желатин и без ГМО. В допълнение те притежават FDA GRAS статут, Кошер и Халал сертификати, както и одобрение от Вегетарианското общество.

Структурата и функциите на продуктите са доказани с международно признати  клинични изпитвания от най-висок стандарт. Изследванията са  извършвани по правилата на добрата клинична практика, утвърдена в изпитването на лекарствени продукти, а именно – двойно-слепи, плацебо-контролирани, кръстосани, рандомизирани, и мултицентрови проучвания върху достатъчно голям брой хора, както и чрез изпитани in vitro модели. Резултатите са публикувани в някой от най-авторитетните световни, рецензирани научни издания като: Lipids in Health and Disease, Journal of Medicinal Food, BioMed, Europe PubMed, PubMed Central Canada, U.S. National Institutes of Health, NCBI и др.